5 Tips Waar je op Moet Letten bij het Kopen van een Sportlegging

Posted by Mike Yuen on

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten sport leggings op de markt, dat het makkelijk is om het overzicht te verliezen. Wat maakt een legging nou goed voor jou? En wat juist niet?
Als je van plan bent om een nieuwe sportlegging aan te schaffen, lees dan eerst deze blog. We vertellen je precies waar je rekening mee moet houden!

1. Is de legging Squatproof?


Je wilt een fijne sportlegging die je figuur goed laat uitkomen, die lekker zit en die er natuurlijk leuk uit ziet. Maar het belangrijkste: eentje die niet doorschijnt als je een squat of deadlift doet. Ik zie het nog te vaak in de sportschool, dames met een zwarte legging die lekker hun billenworkout aan het doen zijn terwijl de hele sportschool kan meegenieten van hun ondergoed. Not very charming....

  1. Kies voor de goede maat. Klinkt misschien logisch, maar toch wordt deze fout veel gemaakt. Blijf doorzoeken naar een pasvorm die goed bij je past. Zo verklein je de kans op doorschijnen of dat je legging afzakt tijdens het hardlopen.
  2. Kies voor een sportlegging met een stevige stof. Rek de stof een beetje op en hou even tegen het licht. Kun je er easy doorheen kijken? Dan kun je beter even verder zoeken.
  3. Kies liever voor donkere kleuren. Zwart, donkergrijs, donkerblauw. Minder tricky dan wit of beige. Ook om zweetplekken te verhullen.
  4. Durf te investeren in een goede legging. Je krijgt er zoveel voor terug (zoals een bil waar je u tegen zegt. Sportleggings doen een hoop goed!!!)
  5. Drop it girl! Squat er op los in die kleedkamer. Zo kun je kijken of de legging die je aanhebt doorschijnt. Laat bij voorkeur iemand anders even voor je checken. Nog makkelijker.

2. Hoeveel stevigheid biedt jouw legging?

Er zijn studies geweest die beweren dat een strakke legging die veel druk zet op je benen goed zou zijn voor je bloedsomloop en zou helpen voorkomen dat je na een workout pijnlijke benen hebt. Maar er ook weer studies die beweren dat het geen verschil maakt. Kies iets wat je zelf fijn vind. Je sportkleding moet wel lekker zitten, dan zal het je ook motiveren om te gaan sporten. Vind je een loszittende katoenen legging fijn, of liever een strakke legging met veel elasthaan? Het maakt niet uit, als jij je maar goed voelt.

Onze super zachte en comfortabele sportleggings zijn meestal gemaakt van een geteste combinatie van spandex en poyester. Een perfecte mix van stoffen waar je je vrij in kan bewegen en zweten zonder dat je legging gaat lubberen of afzakt.

 

3. Bekijk welke extra’s jij wil.

Sportleggings zijn nog nooit zo populair geweest, en dat brengt met zich mee dat je op zoek kan naar een legging die voldoet aan al jouw wensen. Een handig zakje aan de zijkant waar je wat geld in kan bewaren kan voor de één onmisbaar zijn tijdens het dagelijkse hardloop rondje, die toevallig langs de buurtsuper loopt. De ander zal op zoek zijn naar een legging met een zakje die groot genoeg is voor zijn telefoon, omdat hij echt niet kan sporten zonder naar muziek te luisteren of in de tussenpauzes Instagram te checken. Wil je een sportlegging met een scrunch effect bij de billen of zonder?


4. Wil je een high waist legging of liever low waist?

Sport leggings komen in alle maten high wait en low waist. Wat is geschikt voor jouw work out? 
Een high wait legging heeft een afslankend karakter door de lange lijnen.
Omdat ze stoppen boven de natuurlijke taille, lijken ze het lichaam langer te maken en je er slanker uit laat zien.

Het resultaat kan een toename van zelfvertrouwen zijn.

 

5. Bedenk hoe lang je legging mee kan.

Leggings zijn gemaakt van verschillende soorten stoffen. Ze zullen daarom ook een verschillende levensduur hebben. Katoen is kwetsbaarder dan polyester. Een katoenen legging zal daarom sneller stuk gaan dan een legging van polyester. De kwaliteit van de legging is vaak ook verbonden met de prijs dus denk daaraan bij het kopen van je nieuwe sport legging.

Welke legging je ook kiest, wat je er ook van verwacht. Met een nieuwe legging kan ook jij weer lekker aan de slag. Als je je goed voelt in je nieuwe sport legging zal je ook gemotiveerder zijn om lekker te sporten. Kies dus iets wat bij jou past!

 Lees hier nog wat tips hoe je legging zo lang mogelijk mooi blijft:

 
•   Sorteer op kleur

•    Was je legging binnenstebuiten
(de kant van de stof die in aanraking komt met de trommel van de wasmachine zal het meest slijten)


•   Gebruik koud water (max. 30 graden)
Warm water maakt de vezels kapot waardoor de kleuren eerder vervagen. Daarnaast zorgt warm water er voor dat er meer verf uit de stof verloren.

•   Gebruik het kortste wasprogramma 

(want meestal is je legging nooit zó vies. En hoe minder water, hoe minder kans dat de verf uitloopt en de vezels kapot gaan)

•   Niet in de droger

(en anders op een laag mogelijke temperatuur)

•   Niet laten drogen in de felle zon (en anders wederom binnenstebuiten).

De zon werkt namelijk als een natuurlijk bleekmiddel.

 

← Older Post Newer Post →

News

RSS

5 Tips voor de Perfecte BILLEN 🍑... JA, het is mogelijk!

Mike Yuen By Mike Yuen

Dit is onze buttscrunch die je billen een  perzik look geeft. 🍑Ik heb het over leggings met een scrunch effect precies waar je staartbeen begint.Perfect voor het...

Read more

5 Tips for a perfect BOOTY... YES, it's possible!

Mike Yuen By Mike Yuen

1. Want bigger glutes? Cardio is not really your friend Cardio is not going to build a bigger butt, so if you're hitting the treadmill on...

Read more